Nyhed

Pressemeddelelse: Aarhus Skakfestival

For første gang nogensinde afholdes Aarhus Skakfestival.

Aarhus Skakfestival er bygget på tanken om at brede skakken ud til flest muligt, uanset om man er begynder eller spiller på højeste plan. Festivalen består både af tre mesterskabsturneringer, foredrag, Stormesterturnering samt aktiviteter, der giver mulighed for at komme igang med skakkens fascinerende verden. Turneringens hovedarrangør er Chess House i tæt samarbejde med en række lokale klubber  og organisationer i Aarhus.

Skolernes Skakdag
Festivalen blev skudt i gang allerede fredag d. 8/2,  hvor det var Skolernes Skakdag, og hvor mange skoler i Aarhus-området deltog aktivt. Eksempelvis blev der på Holme Skole spillet både turnering og 3 skoleklasser spillede simultanskak mod en kun 10-årig ungdomslandsholdsspiller. Skolernes Skakdag arrangeres af Aarhus Skoleskak og Dansk Skoleskak.

Stormesterturnering i Chess House

Lørdag d. 9/8 startede Stormesterturneringen (Chess House Grand Master Turnering, forkortet CH GM Turnering) i Chess House med deltagelse af internationalt kendte stormestre fra Tyskland og Grækenland, samt et felt af dygtige danske skakspillere, der kæmper for selv at blive internationale mestre eller stormestre, men det kræver mange sejre. Indtil videre er turneringen gået godt, og flere af danskerne ser ud til at kunne levere flotte præstationer. Turneringen sendes live på internettet og bliver fulgt af mange interesserede rundt om i verden.  Stormester turneringen slutter på søndag d. 17/2. Kampstart hver dag kl. 17. Adgang er gratis.

2 x Græsk seminar
Søndag d. 10/2 var der foredrag med to forskellige Stormestre, i Chess House. Begge Stormestrene er forfattere til lang række berømmede bøger inden for skaklitteraturen.  Da foredragene blev annonceret var alle pladser taget på 24 timer, så der var fuldt hus, og alle havde en lærerig dag.

Senior DM i skak
Mandag d. 11/2 startede DM for Seniorer på Saxild Strand kursuscenter. Turneringen er placeret i perfekte rammer for erfarne skakspillere med masser af ro og natur og kun et stenkast til stranden. Turneringen arrangeres i samarbejde med Dansk Skak Union, og der spilles i to grupper, henholdsvis 50+ og 65+, så der er hele to Danmarksmesterskaber på spil. Turneringen slutter søndag den 17/2 og kampstart er kl. 13 hver dag. Adgang er gratis.

Aarhus Mesterskabet
Fredag d. 15/2 starter Aarhus Mesterskabet. Mesterskabet er blevet afholdt i en lang række år og er meget traditionsrigt, og man kan vinde en stor pengepræmie og vandrepokal. Det er eftertragtet at deltage i turneringen og alle pladser blev besat i slutningen af januar, og der er venteliste for evt. deltagelse.  Turneringen spilles i Chess House, og den slutter søndag den 17/2, hvor den nye Aarhus Mester bliver kåret. Adgang er gratis.

Aarhus Mesterskabet for børn og unge på Dokk1
Lørdag den 16/2 afholdes Aarhus Mesterskabet for børn og unge på Dokk1. Begge sale er i brug, hvor den store sal bruges til selve turneringen, hvor der max. kan være 100 deltagere, og den anden sal er for familie, venner og alle, der gerne vil lære at spille skak helt fra bunden. Deltagelse i turneringen koster 40,00 kr. og alle er garanteret et gavekort på 200 til Chess House. Der vil være flotte pokaler og medaljer til deltagerne afhængigt af det endelige slutresultat. Det bliver både sjovt og spændende og en oplevelse, man vil huske længe. Hvis man vil deltage, skal man komme kl. 10:00 – turneringen starter 10:30 og varer til ca. 15:30. Hvis man ikke deltager i turneringen er adgang gratis i den anden sal, hvor man så lærer om skak helt fra bunden i stedet. AaM for børn og unge arrangeres i et samarbejde mellem Dokk1, Aarhus Skoleskak og Chess House.

Junior Master Class
Lørdag den 23/2 afholdes der Junior Master Class, hvor både begyndere og mere øvede juniorskakspillere deltager. Om formiddagen bliver der undervist på fire forskellige niveauer. Så spises der en spændende og sund frokost, hvorefter der spilles lynskakturnering om eftermiddagen. Arrangementet starter kl. 9:30 og slutter ca. 15:30. Det afholdes i Chess House og adgang koster 50,00 for deltagere.

Kvindeskak i Chess House
Mandag den 25/2 er der kvindeskak lavet af kvinder og kun for kvinder! Her kan man både lære om skak, men også blive introduceret til hyggeligt socialt samvær, hvor snakken også kan handle om andet end skak. Der serveres både te, kaffe og kage, mens der flyttes brikker og knyttes venskaber. Kvindeskak er i Chess House kl. 19. Adgang er gratis.

Formand for Chess House, Sven Christensen udtaler:

”Dette er uden tvivl det største arrangement, der har været i mands minde indenfor skakken i Aarhus. Fra vi startede fredag før vinterferien, og til vi slutter mandag den 25. februar, vil tusinder i alle aldre have haft mulighed for at stifte bekendtskab med skak, eller have haft mulighed for at spille i turneringssammenhæng. Det har været en kæmpe udfordring at stable Aarhus Skakfestival på benene, men det er lykkes med støtte og opbakning fra mange frivillige kræfter, skakklubber og de landsdækkende skakorganisationer.

Baseret på de tilbagemeldinger, vi har fået på nuværende tidspunkt, er vi sikre på at fundamentet er lagt til at Aarhus Skakfestival vil blive en tilbagevendende begivenhed hvert år i og omkring Vinterferien. Men kom med allerede i år, der er stadig en række arrangementer, hvor der er mulighed for at deltage!”

Aarhus Skakfestival har i skrivende stund opnået omtale her:
JP Aarhus